Neiertarea poate bloca vindecarea

  Vindecare

Am întâlnit multe cazuri în care oamenii apelează doar la rugăciune, fără să țină cont de faptul că poate ar exista și cauze care împiedică răspunsul la rugăciune. Unul dintre cei mai mari blocatori ai vindecării, atât fizice, cât și sufletești și spirituale, este trăirea în neiertare.

Am fost odată invitați să ne rugăm pentru cineva în mediul rural, o persoană care de șapte ani era bolnavă de o hemipareză la pat. Femeia era într-un asemenea stadiu, încât nu putea să meargă până la toaletă în curte. Avea nepoata care se ocupa de ea, stătea tot timpul cu ea ca să îi dea să mănânce și să se ocupe de ea. Abia putea să stea șezând pe pat cât am vorbit cu ea.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-i spunem că suntem dispuși să ne rugăm pentru ea. Am primit însă din partea Domnului să-i spun următorul lucru: „Înainte să continuăm rugăciunea, dacă există cumva persoane pe care trebuie să le iertați atunci ar fi bine să le aduceți înaintea lui Dumnezeu pe fiecare în parte și să-i iertați. Poate fi vorba de un vecin, care nu ți-a respectat proprietatea și ți-a încălcat grădina, anumite lucruri care unii și alții ți le-au făcut.” Și felul în care am procedat atunci a fost să o lăsăm pe ea să îi aducă înaintea lui Dumnezeu pe acești oameni, să-i ierte pe fiecare în parte, iar după aceea să revenim să ne rugăm pentru ea.

Am ieșit afară și am așteptat 20 minute până când ea și-a luat acest timp în care să-i aducă pe toți acești oameni înaintea lui Dumnezeu și să-i ierte pe fiecare. Când am revenit în casă am început din nou să ne rugăm și în timpul rugăciunii am venit împotriva duhurilor de boală și am poruncit să plece de la ea orice duh de infirmitate, să se depărteze de la duhul, sufletul și trupul ei și vindecarea lui Dumnezeu să vină să restaureze fiecare parte din ea, creierul ei, întregul trup.

Cineva în timpul rugăciunii a simțit în timp ce ne puneam mâinile peste femeie și ne rugam, că ceva negru pleacă de la ea. Asta a fost pentru noi o confirmare că rugăciunea noastră a fost ascultată de Dumnezeu, s-au întâmplat acolo niște lucruri, femeia obținuse prin acordarea de iertare dreptul ca Dumnezeu să vină în viața ei și să intervină. Exact așa învățăm și în rugăciunea Tatăl nostru: „Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”. Dacă nu ești dispus să ierți la rândul tău pe alții, cum vrei tu să fii iertat, binecuvântat și restaurat de Dumnezeu?

La ceva vreme după această slujire, am primit un telefon de la această femeie spunându-ne că este complet restaurată, a început să umble, a coborât în sat și toată lumea era uimită să vadă că după atâția ani de stat la pat, ea este vindecată și restaurată. La baza acestei lucrări a lui Dumnezeu a stat dorința ei de a-și curăța viața, de a elibera iertare către toți oamenii care la un moment dat în decursul vieții i-au greșit.

Dacă o persoană se confruntă cu o astfel de problemă în trup, cu o infirmitate, cu un astfel de jug al vrăjmașului peste viața lui, sugestia mea este să înceapă să caute dacă nu cumva există oameni în viața lui care în decursul timpului, chiar dacă s-a întâmplat demult, i-au greșit în vreun fel, atunci pe fiecare în parte să-l aducă înaintea lui Dumnezeu și să numească câteva lucruri: „Doamne, îl iert pe vecinul cutare că mi-a făcut lucrul respectiv. Nu a fost corect din partea lui, dar eu îl iert. Așa cum Tu m-ai iertat pe mine de toate păcatele mele, așa îl iert și eu pe cel care mi-a greșit mie.”

Când acordăm iertare, nu înseamnă că ceea ce acea persoană ne-a făcut e nimic, sau nu e nicio problemă, sau că am minimaliza răul pe care celălalt ni l-a făcut. În momentul în care alegi să ierți, în ciuda greșelii celuilalt, a păcatelor lui îndreptate împotriva ta, tu alegi să fii de acord cu Dumnezeu și chiar și cele mai grele păcate să le acoperi cu iertare, la fel cum Dumnezeu e dispus să ne ierte și să ne accepte, să ne restaureze viețile și să Se uite la noi cu dragoste și acceptare.

Dumnezeu poate să facă lucruri foarte mari în viețile oamenilor din jurul nostru, dar El așteaptă și ne încurajează să facem același lucru care l-a făcut și El stând pe cruce când Se ruga: „Doamne iartă-i că nu știu ce fac!” El Se așteaptă ca noi să facem același lucru: să-i eliberăm pe oamenii care ne-au greșit într-un moment sau altul în viață, indiferent cât de mari sau mici sunt păcatele săvârșite împotriva noastră, să-i iertăm și să-L lăsăm pe Dumnezeu să fie Judecătorul acestor oameni și să nu fim noi cei care-i ținem pe oameni în neiertare.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

12094 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.