Legaturile sufletesti si relatiile sexuale

Legăturile sufletești sunt de fapt relații, care pot fi bune sau rele. Legătura este cea care rezultă dintr-o relație. Una dintre relațiile bune din Biblie a fost cea dintre David și Ionatan. Scriptura spune că sufletele lor erau „alipite”. Aveau o relație evlavioasă care a fost o binecuvântare. O relație bună este o binecuvântare, însă o relație rea este un blestem. Dacă intrăm într-o relație care nu este sfântă, prin acea relație noi ne legăm de nesfințire. Acest lucru este valabil mai ales în cazul relațiilor sexuale.

Dumnezeu a poruncit ca relațiile sexuale să aibă loc în cadrul căsătoriei, pentru a fi o binecuvântare pentru soț, pentru soție și copii, iar relația să fie o uniune a duhului, sufletului și trupului. Scriptura vorbește despre o uniune a cărnii; o relație de preț care va uni soțul de soție în scopul creării unei familii și creșterii copiilor în Cuvântul și dragostea Domnului. Toate acestea fac parte dintr-o relație sexuală sfântă.

Atunci când oamenii trec peste ceea ce a lăsat Dumnezeu și întrețin relații în afara căsătoriei, stabilesc din nou o legătură. Când oamenii întrețin relații sexuale, nu are loc doar o uniune a trupurilor, ci o uniune a spiritului și a sufletului, a personalității, adică a cine ești tu.

Pavel a vorbit despre aceasta în felul următor: dacă întreții relații sexuale cu o prostituată, te faci un singur trup cu ea. În Biblie, carnea nu înseamnă doar corp, ci suflet și trup. Când trupul păcătuiește, el nu păcătuiește de unul singur, ci primește instrucțiuni din partea sufletului.

Sufletul îi spune trupului ce să facă, iar uniunea trupului se stabilește între sufletele celor doi oameni care sunt într-o relație nesfințită. La încheierea unei relații sexuale nesfințite sufletele rămân unite. Acesta este un adevăr profund pe care puțini oameni îl înțeleg.

Singura cale prin care putem inversa consecințele păcatului este prin mărturisire și pocăință. Cele două sunt diferite. Uneori, oamenii le consideră identice, dar cuvântul „mărturisire” înseamnă, în limba greacă, să fii de acord cu ceea ce gândește Dumnezeu. Trebuie să ajung în punctul în care să spun că ordinea lui Dumnezeu este mai bună decât dorințele mele de a face ceea ce-mi doresc.

Când mărturisim păcatul sexual, recunoaștem că așa a poruncit Isus, că este o poruncă pentru relațiile sexuale. Când ies în afara acestei porunci, eu păcătuiesc. Ajung astfel să fiu de acord cu Dumnezeu. După ce am fost de acord că ceea ce spune Dumnezeu este adevărat, să ne pocăim de relațiile pe care le-am avut, adică ne lăsăm de ele. Pocăința înseamnă că nu ne vom mai implica în acele lucruri care au avut loc în trecut și care sunt acum aduse la lumină.

Lucrurile ascunse în întuneric nu vor putea fi rezolvate niciodată. Mărturisim, ne pocăim, iar apoi Îi cerem lui Dumnezeu să ne ierte. Într-o relație care nu este sfântă se implică și vrăjmașul, adesea existând și o dimensiune demonică a acelei relații.

Acest gând este o provocare pentru oameni, și anume faptul că implicarea lor într-o relație sexuală nepotrivită determină o povară spirituală care îi va afecta pentru tot restul vieții. Ei poartă mai departe o legătură sufletească care îi ține legați de alți oameni.

Dacă un bărbat a avut relații sexuale cu o prostituată, el s-a unit cu acea femeie pe viață. Relațiile sexuale sunt o uniune nu doar a trupului, ci și a spiritului, a sufletului și a trupului. Numai Dumnezeu poate desface această legătură.

Dumnezeu a fost Acela care a creat cadrul pentru relațiile sexuale sfințite. Atunci când un bărbat și o femeie sunt împreună, El îi unește. Uniunea pe care o face Dumnezeu este eternă, în afara cazului în care Dumnezeu o desface. Numai El poate face acest lucru.

Venim, mărturisim, ne pocăim, Îi cerem lui Dumnezeu să ne ierte, și acest proces de curățire implică lucrarea de eliberare. Eliberarea presupune să ne asumăm autoritatea asupra puterilor întunericului care au intrat datorită păcatului. Unii oameni se întreabă cum este posibil acest lucru.

Haideți să analizăm puțin închinarea. Biblia spune clar că atunci când ne închinăm… Dumnezeu locuiește în mijlocul laudelor poporului Său. Cuvântul „locuiește” înseamnă de fapt a intra în interior și a locui. Atunci când ne închinăm lui Dumnezeu, Îi spunem: „Doamne, Te iubesc, Te ador, Îți respect autoritatea, Tu ești Creator, vin înaintea Ta și vreau să primesc binecuvântarea Ta.”

Când ne închinăm lui Dumnezeu, noi primim din Duhul Lui. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu locuiește în noi. De aceea, când ne închinăm înaintea lui Dumnezeu, putem simți prezența Lui și putem să ne închinăm corporativ, alături de alți oameni, simțind prezența lui Dumnezeu, deoarece Dumnezeu locuiește în noi.

Şi Satana îndrăgește închinarea, dar el vrea să ne închinăm lui. Dacă privim la acest aspect din punct de vedere teologic, Satana a fost izgonit din cer fiindcă și-a dorit închinarea pentru el.

Când Dumnezeu a creat omul și i-a dat autoritatea peste acest pământ, Satana își putea exercita autoritatea numai prin cei care primiseră autoritatea, adică oamenii. Satana l-a ispitit pe om, omul a ascultat de Satana, iar acest lucru se numește căderea omului în păcat.

Prin ascultarea de Satana, omul s-a închinat de fapt în fața „dumnezeului acestei lumi”. Scriptura îl numește „dumnezeul acestei lumi”, „conducătorul acestei lumi”, după cum spunea Isus. Ioan a spus că întreaga lume este sub stăpânirea celui rău. El a devenit dumnezeul acestei lumi prin ascultarea omului de Satana și neascultarea de Dumnezeu.

Atunci când te supui cuiva, de fapt, te închini. Când omul îi dă ascultare Satanei și îi face pe plac, el i se închină. Dumnezeu a creat omenirea în așa fel încât, prin închinare, noi putem primi din Duhul Sfânt. Când omul a ales să păcătuiască, a păstrat și capacitatea de a primi Duhul.

Această capacitate nu dispare când păcătuim, dar noi nu primim din Duhul Sfânt atunci când ne închinăm unui dumnezeu fals. Când ne închinăm lui Satana, dumnezeul acestei lumi, noi nu suntem umpluți cu Duh Sfânt, ci cu un duh nesfânt. Aceasta este baza a ceea ce noi numim demonizare.

Când oamenii săvârșesc fapte care nu sunt sfinte, ei oferă vrăjmașului o oportunitate, iar prin relații sexuale în afara căsătoriei ne supunem lui Satana, deoarece el vrea să acționăm contrar legământului lui Dumnezeu față de omenire, contrar ordinii lăsate de El.

Aceste fapte sunt o formă de închinare care îi dă vrăjmașului dreptul de a ne da din duhul lui, un duh murdar și nesfințit. Dacă am fost implicați în lucruri care au oferit acces vrăjmașului, avem nevoie să fim eliberați, aceasta fiind lucrarea de eliberare.

4906 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.