Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

header eliberand captivii 720Eliberând Captivii e un curs de introducere în slujirea de vindecare și eliberare, dorind să vă ajute să deveniţi mai conştienţi de lucrurile importante în căutarea libertăţii şi a vieţii din belşug. Fondatoare a "Life Recovery Inc.", autoarea Marjorie Cole e specializată în echiparea şi restaurarea credinciosilor pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

INTRA IN CURS, online     Descarca PDF

Principiile specifice ale Scripturii (3)

Inapoi Inainte

E. Puterea consimţământului

Neascultarea şi cedarea în faţa lui Satan îi dă acestuia dreptul de a avea un loc în viaţa mea.

După ce a câştigat o mică parte, el lucrează pentru a-şi forma o întăritură. Biblia declară că păcatele se transmit copiilor, până la a treia şi a patra generaţie. Citeşte Exodul 20: 5.

Lupta pentru putere… este decisă prin consimţământul nostru.

Biblia ne spune să nu îi facem loc diavolului (Efeseni 4: 27). Isus a spus că cel care păcătuieşte este robul păcatului (Ioan 8: 34).

Puterea consimţământului

Consimţământul nostru, dat fie lui Dumnezeu, fie lui Satan le dă acestora drepturi legale şi acces spre acele părţi ale noastre implicate într-o anume faptă. Când îl ascultăm pe diavol, încheiem cu el un legământ. El ne separă de Dumnezeu prin păcat şi începe să domnească peste noi.

VERSETUL CHEIE: Matei 12: 29 - „Sau, cum poate cineva să intre în casa celui tare şi să-i jefuiască gospodăria, dacă n-a legat mai întâi pe cel tare? Numai atunci îi va jefui casa.”

p10-2Învingând omul tare

Primul pas pentru îndepărtarea omului tare, fortificat în ruinele cetăţii inimii noastre:

Înţelege ce pretinde el că-i dă dreptul să fie acolo.

F. Păcatul generaţional

Duşmanul se foloseşte de păcatele părinţilor pentru a cere dreptul de a intra în templul urmaşilor. Drepturile diavolului sunt valabile atâta timp cât nu suntem încă mântuiţi.

După ce suntem salvaţi, el încă mai încearcă să se folosească de aceste drepturi reclamate ca de o bază de operaţii pentru a-şi menţine o poziţie internă de pe care poate înfrânge persoana. Aceste întărituri (citadele ale răului) nu se dizolvă automat atunci când Cristos intră în viaţa noastră. Mântuirea înseamnă venirea lui Cristos pentru a stabili un cap de pod al neprihănirii, în orice persoană care cheamă numele Domnului. El îşi plantează împărăţia în mijlocul unui teren ocupat înainte de duşman. Nu contează cât de educată sau cât de drăguţă pare a fi o persoană; cei fără Cristos aparţin vrăjmaşului. Cei care l-au acceptat pe Cristos pot fi liberi. Duhul Sfânt intră acolo şi îşi începe lucrarea de restabilire a bunătăţii şi a gloriei lui Dumnezeu, pierdute odată cu păcatul din Eden.

G. Modelele

Principiile, aşa cum sunt conturate în Vechiul Testament, sunt atât de durabile încât pot fi utilizate pentru a identifica modelele binecuvântărilor şi ale blestemelor care operează în Noul Testament.

Modelul binelui şi al răului în viaţa unui credincios este previzibil şi se transmite de la o generaţie la alta cu atâta acurateţe încât până şi vremurile şi locurile evenimentului iniţial se repetă în generaţiile următoare.

Modelul transmis de la o generaţie la alta constituie o dovadă clară a faptului că există un complot deliberat împotriva credinciosului.

Nu există lucruri precum coincidenţele, ghinionul sau soarta. Dacă ar fi fost aşa, ar fi însemnat că există în creaţia lui Dumnezeu o parte care scapă controlului şi jurisdicţiei Sale.

VERSETUL CHEIE: Exod 20: 5-6 - Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, Sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,  şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

Blestemele generaţionale şi legăturile păcatului

  • Sunt reale.
  • Creează căi previzibile de la o generaţie la alta.
  • Pot fi rupte uşor.
Inapoi Inainte

Manualul Eliberand Captivii

Această lecție a fost extrasă din manualul Eliberând Captivii elaborat de Marjorie Cole. Autoarea caută să comunice adevărul scriptural pentru eliberarea oamenilor, echiparea Trupului lui Cristos pentru lucrarea de vindecare și eliberare și restaurarea oamenilor pentru slava lui Dumnezeu. Poți comanda acest manual din librăria Alfa Omega TV.

COMANDĂ ACUM

O poți urmări pe Marjorie Cole în cadrul seminarului Diavolul în fața instanței, unde vorbește despre demascarea strategiei vrășmașului. Această strategie caută învingerea credincioșilor în lupta lor pentru rodire în Împărăția lui Dumnezeu.

VIZIONEAZĂ ACEST SEMINAR

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.