Kingdom Leadership Forum, Vlahita 2016 - Raspandirea Imparatiei lui Dumnezeu in societatea romana

Scris în . Publicat în Știri din România.

Kingdom Leadership Forum este un eveniment de echipare a liderilor slujitori care a avut loc la Vlahita, judetul Harghita in luna septembrie 2016. Aflat la a doua editie, cu tema Traind Imparatia in sferele societatii, acest forum a reusit sa transmita celor prezenti mesajul de Conectare-Provocare-Colaborare.

”In urma cu mai bine de zece ani, in Romania era un grup de tineri, lideri emergenti, care faceau lucrari cu caracter zonal sau chiar national. Dar, acestia nu aveau niste mentori la care sa se adreseze. Un astfel de grup de tineri s-au adunat laolalta an de an, s-au sprijinit reciproc, iar acel grup de initiativa l-am numit GTR de la Generatia de Tineri din Romania, fiindca mai toti lucrau cu tinerii. Dupa zece ani ne-am gandit ca avand in vedere experienta pe care o avem, ce am putea face cu acest capital ca sa putem sluji si altora? Astfel ca acest grup GTR a hotarat organizarea unor intalniri speciale pentru lideri emergenti tineri sau care viseaza sa isi asume un rol de lider in sfera lor de activitate, cu care sa ne sfatuim si pe care sa ii incurajam sa isi asume roluri la care inca nu viseaza”. A declarat Lucian Oniga, cofondator si lider al lucrarii Peniel.

”Multi dintre liderii de aici inteleg ca framantarile din societate din domeniul afacerilor, din domeniul economic, din domeniul civic-politic ne privesc si pe noi, pentru ca au un impact in viata credinciosilor”. A marturisit Cristi Soimaru, pastor al Bisericii Internationale, Bucuresti.

”Forumul din 2016 a abordat o parte din aceste sfere ale societatii. Vorbim despre biserica, sfera religiosului, sfera implicarii crestinului in viata civica politica, manifestarea practica a dragostei lui Dumnezeu (insemnand organizatii care slujesc societatea in diverse ipostaze sociale), pana la zona de afaceri, unde cred ca e nevoie sa fie cat mai multi crestini implicati, dar care sa respecte Cuvantul lui Dumnezeu, care sa nu propage mai departe coruptia din Romania si care sa dovedeasca faptul ca se poate trai bine, poti influenta pozitiv si lumea aceasta cu Evanghelia lui Hristos”. A mai adaugat Lucian Oniga.

”Biserica este chemata sa fie sare si lumina in societate. Avem o misiune, avem un mandat. Schimbarile se succed acum cu o viteza, cu o rapiditate mult mai mare. Noi trebuie sa stim cum putem fi prezenti in lume, in societate, pentru a-l reprezenta pe Hristos. De aceea, Kingdom Leadership Forum a urmarit sa incurajeze generatia tanara din Romania. Fiecare in domeniul sau de activitate sa caute in mod creativ, cu fidelitate fata de Sfanta Scriptura, in mod practic, sa Il reprezinte pe Hristos acolo”. A spus Vasilica Croitor, pastor al bisericii Betleem, Medgidia.

”Am mai descoperit un lucru pe care incercam sa il motivam si o nevoie pe care multi lideri au exprimat-o si anume faptul ca e nevoie de contexte sanatoase in biserica, unde oamenii sa isi spuna parerile. Chiar daca poate uneori gresesc sau celalalt are o paraere putin diferita, dar ei sa poata sa si le exprime si sa isi verifice gandirea. Sa poata interactiona intr-un mod in care nu mai conteaza culoarea cultica sau teologica, ci atasamentul fata de Hristos si prioritatea pentru lucrarea Imparatiei. Asta e o atmosfera sanatoasa centrata pe Hristos, centrata pe onoare, respect si colaborare nu ierarhica, ci una frateasca”. A spus din nou Cristi Soimaru.

Scopul acestui Forum este de a aduce impreuna mai multi lideri din domenii si contexte variate pentru a dezvolta relatii si colaborari centrate pe Imparatie.

”M-a onorat invitația organizatorilor, care m-au chemat să vorbesc despre implicațiile civico-politice în comunitățile noastre, fiind activ în comunitatea locală din Codlea si nu numai. Mă așteptam pe de altă parte să întâlnesc oameni foarte deschiși, oameni care să înțeleagă și vremurile în care trăim, dar m-a surpris calitatea acestor oameni”. A mărturisit Erwin Albu, activist civic și politic, Codlea, Brașov.

”Ceea ce am primit anul trecut mi-a folosit foarte mult. Am închegat relații cu oamenii, am cunoscut oameni noi și am înțeles nevoia de relații, nevoia de conectare, pentru a face ca lucrurile să meargă în țara asta, prin implicarea noastră în societate. A mărturisit de asemenea camelia Filip, o participantă din Baia-Mare.

”Motivația principală este conectarea cu alți lideri. Mă pasionează foarte mult conexiunile inter-pastorale. Am venit pentru a vedea ce se întâmplă în România. Îmi place să am imaginea asta de ansamblu legat de ce se întâmplă în România. ”. Declară Cristi Galea, pastor din Arad.

Întâlnirea a fost una interactivă în care participanții au avut atât ocazia de a-și expune ideile pe marginea unor teme relevante cât și oportunitatea de a învăța din experiențele împărtășite.

”Am fost și anul trecut, am venit cu tatăl meu. Mi-a plăcut foarte mult conceptul de introducere a creștinului în societate. De mult am ideea aceasta și mi-a plăcut foarte mult faptul că oamenii se încurajau unii pe ceilalți, că puteam să comunicăm unii cu ceilalți. M-a încurajat foarte mult faptul că am văzut că sunt și alții care încep să stilul acesta de gândire”. A spus Debora Grămesc, o altă participantă din Suceava.

”Subiectul pe care îl abordează conferința, este motivul pentru care am venit aici. Acesta este despre Împărăția lui Dumnezeu și cum să o aduci în societate, cum poate fi biserica relevantă pentru lume”. A mărturisit Sandra Hallal, participantă din București.

”Principalul motiv pentru care am venit a fost conexiunile cu oameni din mediul de afaceri crestin din România”. A spus Marius Frișan, participant din Cluj – Napoca.

”M-a atras pe mine cel mai mult partea cu business-ul, pentru că e una din chemările mele. Știu că Dumnezeu ridică anteprenori cu mentalitatea Împărăției, oameni care vor să genereze bogății pentru Împărăția lui Dumnezeu, fără motivații egoiste”. A spus din nou Sandra Hallal.

”Îmi place că văd mișcarea aceasta care începe să crească în România, în care Biserica începe să vorbească despre afaceri, despre a implica Împărăția lui Dumnezeu și în afara sferei bisericești, în lucrări sociale, în lucrări care implică afaceri. Acesta e un lucru ce mă impresionează și îmi place să văd că sunt persoane tinere care sunt implicate în acest proiect. A spus din nou Marius Frișan”.

 Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 636 - 25 septembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1950 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.