Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Urmările războiului dintre Armenia și Azerbaidjan Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  20.11.2020

Chuck Holton de la CBN a fost pe linia frontului și vă prezentăm raportul lui legat de urmările conflictului. Armenia este încă tulburată, după ce președintele său a acceptat un tratat de pace pe care el l-a descris ca fiind dureros.

Încă din septembrie, cetățenii de aici au fost luați cu asalt de vecinii lor Azerbaidjan și Turcia, într-o dispută asupra regiunii Nagorno-Karabah. Mulți din regiune au fugit în capitala Erevan și acum protestează contra ceea ce ei văd a fi renunțarea la viitorul lor. De luni de zile, întreaga țară a suportat efortul de război, în timp ce armata azeră continua să lovească zone locuite de civili. S-a ajuns la o chestiune existențială, de purificare etnică. Azerbaidjanul a uzat de mijloace teroriste împotriva armenilor care locuiesc în acea zonă.

Azerii au început războiul, în dorința lor nu doar de a lua teritorii care au aparținut armenilor de mii de ani, dar ei nu vor să se oprească aici, ci să elimine poporul armean. Armata armeană este depășită numeric, unii spun că într-un raport de 8 la 1.

După ce azerii au capturat al doilea cel mai mare oraș din regiune, Shushi, situația s-a înrăutățit. Ei sunt susținuți pe față de guvernul turc, care pe de o parte spune că n-a existat niciodată un genocid, iar pe de alta spune că acum merg să termine ce au început. Armenii spun că lupta a fost mult mai mult decât o simplă dispută teritorială. „Armenia este prima națiune de pe Pământ care a adoptat creștinismul și aceasta este ceva ce turcilor și azerilor nu le place.” Erdogan, președintele Turciei, spunea că urmărește reînvierea imperiului otoman, cu islamul drept căpătâi.

În acest moment Armenia și Republica Arțah stau în calea acestei viziuni. Prezentul tratat de pace nu doar că oprește vărsarea de sânge pentru moment, dar forțează Armenia să renunțe la un teritoriu al său vechi de secole. După ce s-a aflat despre tratatul de pace, protestatarii furioși au luat cu asalt clădirea guvernului, scandând demisia președintelui. Zeci de mii de oameni au fost strămutați din cauza acestui conflict și mulți dintre ei au căutat adăpost aici, în Erevan, cu prietenii sau familia. Alți oameni i-au primit pe refugiați din proprie inițiativă. Încă din prima zi foarte multe familii au fost nevoite să se mute și să vină la Erevan și alte orașe ale Armeniei. „Am adăpostit acasă la mine o familie cu 12 membri și apoi i-am rugat pe părinții mei să găzduiască altă familie. Cam toți prietenii au găzduit la fel și a fost nevoie de un loc care să poată adăposti mai mulți oameni.”

Acum, mulți dintre acești refugiați au în față un viitor nesigur, în timp ce locuințele lor au fost avariate serios sau distruse. Forțele ruse de menținere a păcii patrulează prin regiunea Nagorno-Karabah, dar armenii spun că această criză e departe de a se fi terminat și se tem că bogata lor istorie religioasă va fi ștearsă curând în zonele care nu mai sunt sub guvernarea lor. Chiar existența lor este în pericol în acest moment. Noi, ca și creștini americani, avem obligația să susținem Armenia și Arțah. Din Erevan, Armenia, sunt Chuck Holton, pentru Știrile CBN.


Emisiunea „Jerusalem DateLine” 354 este difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.