Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Despre internet si realitatea virtuala - Lucian Oniga, lider, Peniel

Sunt multe discutii pe seama internetului si exista tot felul de abordari. Pe de o parte, e abordarea negativa pe care unii o rostesc chiar de la amvoanele bisericilor, cum ca tot ceea ce este pe internet este rau si folosirea internetului e un lucru rau. Acesti oameni incearca sa opreasca Biserica si mai ales tanara generatie sa intre pe internet. Din punctul meu de vedere, acest lucru este total nepotrivit si anacronic, chiar si scoala cere sa faci proiecte de pe internet, cautandu-ti acolo informatii.

O alta abordare sustine folosirea internetului atat cat o persoana are nevoie pentru lucruri utile, o folosire precauta, nu antagonica. Aceasta e o abordare mai putin periculoasa ca prima, dar incompleta.

In cea de-a treia abordare, se presupune ca folosesti internetul cum folosesti un cutit. Il poti folosi la taiat painea, dar poti si ucide cu el. Poti folosi internetul nu doar pentru a aduna informatiile necesare, ci in favoarea Imparatiei lui Dumnezeu. Acesti oameni incep sa educe o noua generatie de tineri, care sa stie cum sa foloseasca internetul ca pe un mijloc de evanghelizare a celor care se afla in lumea virtuala.

Ma bucur sa vad tineri care inteleg lucrul acesta, care posteaza versete biblice pe Facebook, sau alte persoane care publica articole, iar unii dau share la cantece crestine sau mesaje pozitive. In felul acesta, influenteaza si lumineaza si in aceasta sfera a lumii virtuale. E o lume pe care n-o putem ignora si in care suntem trimisi sa luminam.

Tinerii trebuie avertizati si asupra pericolelor. Daca nu ai o baza crestina solida, poti aluneca usor in pornografie sau in dependenta de jocuri, ce mai apoi iti vor distruge viata. Dar atunci cand inveti tinerii sa foloseasca internetul ca pe o unealta pozitiva de transmitere a mesajelor si virtutilor crestine, e un plus pentru viata lor, pentru Biserica, pentru Imparatia lui Dumnezeu.

Internetul este rau sau bun, ci este bun sau rau felul in care folosesti internetul. As ruga pastorii care au retineri in ce priveste aceasta paleta a societatii si a lumii virtuale sa se intereseze ei insisi, sa fie la curent cu toate formele de comunicare in masa, virtuale, sa stie ce e bine si rau, sa aduca precautia necesara. Si sa incurajeze tinerii, care oricum sunt acolo, sa foloseasca acel timp in favoarea Imparatiei lui Dumnezeu.

Vorbitor: Lucian Oniga, lider, Peniel

Mai multe pe aceasta tema: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 8.5 - Provocarea tehnologiei pentru credință și societate (septembrie-octombrie 2018). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.