Într-o lume în care aproape totul se digitalizează, iar oamenii folosesc tot mai mult internetul și dispozitivele electronice, credem că e necesar să folosim în scopuri bune toată bogăția de tehnologie și conținut ce ne stă la îndemână. Vrem să aducem o rază de speranță și să fim o sursă sigură de informare, așa că folosim rețelele sociale, site-ul, aplicația pentru mobile și newsletterul de mai mulți ani. (Apropo, știai că facem streaming video încă înainte de apariția YouTube-ului?) Află mai multe despre motivul și modul în care ne împlinim misiunea.
Provocarea Bisericii în era digitală - Interviu cu Marcel Strubert

Creștinul și tehnologia
În contextul existențial contemporan, asistăm la prezența a două lumi care coexistă, cea online și cea offline, care împărtășesc o tensiune reciprocă nemărturisită. Din punct de vedere creștin, această situație reclamă o înțelegere aprofundată a „efectelor mediei contemporane asupra credinței, a comunității, a identității și a cum să exprimăm și să mărturisim credința creștină prin mijloace digitale”.
Părinții să nu fie polițiști, ci prieteni interesați de viața online a copiilor – Interviu cu Valentin Vesa, specialist în securitate online

Cum ne gândim securitatea în mediul online? La ce trebuie să fim atenți?
La fel ca în cazul securității fizice, atunci când ne gândim la securitatea din mediul online vorbim despre mai multe aspecte:
6 efecte psihologice negative generate de utilizarea aplicației Instagram

Psihologul Lenke Iuhoș dezvăluie 6 efecte psihologice negative generate de utilizarea aplicației Instagram. Rețeaua Facebook a început să scadă în popularitate în rândul tinerilor, însă „sora” lui mai mică, Instagram, ia avânt și într-o perioadă scurtă de timp va depăși numărul de utilizatori ai Facebook. La ora actuală, Instagram a depășit 1 miliard de utilizatori activi în fiecare lună, iar 500.000 dintre ei activează zilnic pe această rețea.
Ian Green - Despre retelele de socializare

Generatia noastra are privilegiul unic de a impartasi Vestea cea Buna prin diverse modalitati. Avem televizor, radio, dar media sociala le intrece. Celor din generatia mea le place Facebook, dar copiii mei ma intreaba daca Facebook e de pe vremuri. Le place Instagram, Whatsapp, ceva ce incepe cu Chat...
Despre internet si realitatea virtuala - Lucian Oniga, lider, Peniel

Sunt multe discutii pe seama internetului si exista tot felul de abordari. Pe de o parte, e abordarea negativa pe care unii o rostesc chiar de la amvoanele bisericilor, cum ca tot ceea ce este pe internet este rau si folosirea internetului e un lucru rau. Acesti oameni incearca sa opreasca Biserica si mai ales tanara generatie sa intre pe internet. Din punctul meu de vedere, acest lucru este total nepotrivit si anacronic, chiar si scoala cere sa faci proiecte de pe internet, cautandu-ti acolo informatii.
Telefoanele și inteligența artificială - asistenții virtuali sunt tot mai prezenți și mai inteligenți

Inteligența artificială, sau AI (prescurtarea de la „artificial intelligence” în engleză), este deja prezentă în multe telefoane inteligente, cam o treime din total, conform studiilor Strategy Analytics. Mulți suntem deja familiari cu „asistenții virtuali” de pe dispozitivele noastre, ca Siri, Bixby sau Google Assistant, iar companiile producătoare rafinează continuu algoritmii lor de funcționare, făcându-i tot mai eficienți și mai bine integrați în viața noastră. În prezent, studiul indică faptul că Google Assistant deține jumătate din piața asistenților virtuali, urmat de Siri pe telefoanele de la Apple.
Creșterea copiilor în era tehnologiei

Nimic nu e mai important decât să știi cum să clădești relații pozitive cu oamenii și cu Dumnezeu. Dacă îți echipezi copilul cu cele necesare pentru a clădi astfel de relații pozitive, îi vei influența viitorul - locul de muncă, mariajul, relația cu propriii copii și bunăstarea spirituală. Temelia tuturor acestora este o inimă mulțumitoare.
Remus Runcan - Distantarea sociala, narcisismul si depresia: efecte ale retelelor de socializare

Te-ai gandit vreodata ca jocurile online te pot afecta in asa fel incat sa ajungi sa te izolezi si chiar sa te conduca inspre depresie?
dr. Ileana Radu - Jocurile online pot crea dependenta

In ce masura pot fi jocurile video periculoase pentru copii? Organizatia Mondiala a Sanatatii a propus recent ca dependenta de jocuri video in forme foarte grave sa fie inclusa in lista bolilor mintale.
Ileana Radu - ce este nomofobia?

Ce este nomofobia și care sunt implicațiile acestei dependențe în viața noastră? Nomofobia sau teama de a rămâne fără telefonul mobil este noua boală a secolului. Răspunde Ileana Radu - psihoterapeut.
5 capcane ale rețelelor sociale

Lasăți-mă să încep cu o precizare foarte importantă: acest articol nu este despre „cât de malefice” sunt rețelele sociale. Folosite cu moderație și având o atitudine corectă a inimii, acestea pot fi foarte utile. Scopul acestui articol este să evidențiez modurile în care mediile sociale pot să devină o capcană pentru creștini. Doresc ca după ce citiți acest articol să vă analizați inima în ceea ce privește Facebook-ul (și nu numai).
Mediul virtual, identitatea virtuala. Pornografia - Adiel Bunescu, pastor, Biserica Missio Dei

Cred ca realitatea virtuala este un mediu neutru in el insusi, care poate fi folosit pentru bine sau pentru rau si e folosit in ambele sensuri. As face referire la ambele. Este clar ca realitatea virtuala slefuieste viata noastra si o schimba total fata de viata oamenilor dinainte de realitatea virtuala.
Dr. Remus Runcan - Dezvoltarea tehnologiei pe viitor

Tehnologia se dezvolta cu pasi foarte repezi. Se spune ca deja se lucreaza la tehnologia care va fi disponibila peste cinci ani. Deja web1.0 este total demodat, web 2.0 din care fac parte retelele soicale si el devine demodat. Se vorbeste tot mai mult despre internetul 3.0, un internet integrat care nu numai ca te implica pe tine cum face web 2.0, ci este deasupra ta si cumva tu esti integrat intr-un sistem mai mare decat tine. Pe viitor tehnologia aceasta va controla vietile oamenilor, vor sti exact locul in care ne aflam, chiar si acum se stie datorita dispozitivelor de a transmite exact locatia in care ne aflam, acestea transmit exact coordonatele pe care le avem in fiecare moment din viata noastra. Dupa cum vedeti, acestia sunt zorii unei noi epoci.
Tehnologia - relevanta subiectului si capcanele tehnologiei pt generatia tanara - dr. Remus Runcan

Lumea nu mai poate fi imaginata fara internet. Este foarte clar ca internetul acapareaza un segment foarte mare din ceea ce inseamna viata unui om. Omul se informeaza de pe internet, nu mai exista presa scrisa apropae deloc si de aceea, omul are nevoie sa fie informat.
Documentar „TRANSUMANISMUL, reinventând umanitatea prin tehnologie!”: Realități și perspective 057

Transumanismul e un curent nou ce susține că următoarea etapă a evoluției va fi combinarea ADN-ului uman cu mașinăriile sau computerele, pentru a obține niște superoameni, cu superputeri, care vor fi ca niște zei.
YouTube: Locul unde adolescenții își conturează viziunile

Platforma video creată în 2005 este de departe cea mai apreciată rețea socială de către persoanele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani din Marea Britanie, potrivit unui raport realizat de Youth For Christ. YouTube este platforma socială unde se simt confortabil cei mai mulți tineri. Nu e numai un loc unde au acces la diverse materiale și persoane, ci și un instrument pe care mulți îl folosesc pentru a-și exprima propriile viziuni despre o gamă variată de subiecte, de la jocuri video la credință.
Alege Viața: Tinerii și Evanghelia digitală

Născută imediat după revoluție, organizația Alege Viața (AV) își propunea să ducă Evanghelia tinerilor din campusurile universitare. Această lucrare de evanghelizare om-la-om continuă și azi între studenți, dar AV dezvoltă și proiecte noi, inclusiv pentru lumea digitală, unde tinerii români de azi își petrec mult timp, pentru socializare și informare, dar și pentru a căuta răspunsuri pentru viață.
Viitorul tehnologiei și al oamenilor - Următoarea revoluție

Lumea noastră este condusă de încrederea în progresul constant și inevitabil al omenirii, datorită convingerii că știința poate și va rezolva totul. Această credință optimistă în știință și în progres este alimentată mai mult ca niciodată astăzi de ideile evoluției darwiniste. Mulți oameni sunt captivaţi de ideea că evoluția a adus omenirea într-un punct în care suntem capabili să-i înţelegem secretele, împuternicindu-ne să controlăm și să grăbim procesul evolutiv. Natura umană nu mai e supusă forțelor aleatorii sau „șansei”, așa cum a susținut Darwin. Ci propriul nostru intelect și deciziile noastre ne vor ghida de acum viitorul.
Timpul petrecut în fața ecranului în Europa și România

Un raport recent al agenției europene de statistică Eurostat arată că europenii stau zilnic 2-3 ore cu ochii în ecranul TV sau al computerului, în afara orelor de muncă. Activitățile sunt fie urmărirea programelor pe TV, fie navigarea online sau jocurile pe calculator. Acest sondaj a fost efectuat între 2008-2015 pe respondenți din 1t țări europene, cu vârsta între 20-74 ani.
Gândurile și creierul tău - interviu al lui Joyce Meyer cu dr. Caroline Leaf

Interviu cu Dr. Caroline Leaf în cadrul emisiunii Bucură-te în fiecare zi, cu Joyce Meyer, emisiune difuzată săptămânal pe canalul Alfa Omega TV. Dr. Caroline Leaf studiază modul în care noi gândim și conexiunea minte-creier de la începutul anilor 1980.
Nomofobia: o boala a erei digitale

Telefoanele inteligente ne ajuta sa ne rezolvam o gama larga de probleme: de la verificarea email-urilor la plata facturilor, de la cautarea de informatii la realizarea de fotografii.
Provocarea tehnologiei pentru credință și societate - editorial de Sorin Pețan

Trăim zile interesante, zile când societatea și Biserica sunt scuturate de revoluția tehnologiei. Suntem noi, creștinii, pregătiți să facem față provocărilor tehnologiei, atât celor de astăzi, dar și celor care vor veni mâine? Societatea se transformă profund și ireversibil în zilele noastre, vom putea noi să aducem sare și lumină, vindecare și restaurare?
Legatura dintre pornografie si lumea virtuala. Cum ne pot afecta jocurile video comportamentul?

Andrei Nita si Daniel Birca marturisesc ca exista o legatura intre jocurile online si pornografie.
Ileana Radu - efectele negative ale tehnologiei

Efecte negative ale tehnologiei, diferenta dintre o relatie digitala si o relatie reala - vorbeste despre acest subiect psihoterapeutul Ileana Radu.
Dependenţa de telefon poate ruina copilăria

Telefonul mobil nu mai reprezintă de ani buni un mijloc de comunicare, ci a devenit precum o extensie a corpului nostru, provocând dependenţe tot mai mari. Efectele negative ale acestei adicţii se văd nu numai în rândul adulţilor, ci mai ales în rândul copiilor.
De ce fetele creștine postează poze provocatoare pe internet?

Senzualitatea este noua modă
Din păcate, lumea în care trăim „ne instruiește” să privim seducția ca pe un lucru obligatoriu încă de la o vârstă fragedă. Dacă faceți o scurtă plimbare prin mall veți vedea cel puțin un afiș cu un model într-o poziție provocatoare. De când rețelele sociale au apărut, vedem imagini seducătoare mai mult ca niciodată.
Despre media ca arena publica, ca un loc de influentare a gandirii tinerilor - Vasilica Croitor

Tinerii trebuie sa fie constienti de faptul ca prin ceea ce se intampla astazi in mass-media, cineva vrea sa preia controlul gandirii noastre. Pana acum, mass-media lua controlul timpului nostru cu acele jocuri care te tineau ocupat si iti blurau puterea de a te concentra. Astazi insa, am ajuns la un nivel in care mass-media incearca sa ia controlul proceselor de constiinta, de judecata, de analiza.
Dr. Remus Runcan - Efectele comunicarii virtuale asupra relaților umane

Comunicarea virtuală are efecte asupra tuturor relațiilor umane. Nu există domeniu care să nu fie afectat, totuși nu este afectat major dacă timpul alocat este unul scăzut. Dacă un om stă 15 minute/jumătate de oră pe facebook, pe twitter sau pe alta rețea socială, pentru că eu nu le numesc rețele de socializare, din cauza faptului că acolo nu se petrece socializare. Deci ceea ce se întâmplă pe toate aceste rețele sociale nu este socializare. Este interacțiune umană, este comunicare, dar nu este socializare.
Emil Bartos - Despre evanghelizare in lumea virtuala - Tanara generatie si media digitala

Emil Bartos - Despre evanghelizare in lumea virtuala - Tanara generatie si media digitala
mai multe articole pe aceasta tema: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie
- 1
- 2