• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Tiberiu Ciubotari - despre binecuvantarea copiilor de catre parinti

Una din practicile foarte frumoase care exista in bisericile evanghelice este aceea ca la o luna dupa nastere, copii sunt adusi in biserica pentru binecuvantare.

Este un lucru deosebit, foarte frumos, pentru ca biserica se roaga, fratii pastorii il iau pe brate pe acest copilas si il incredinteaza, in mod ceremonial, Domnului. Ce as dori sa subliniez legat de acest lucru? Ma adresez in special parintilor. Este foarte bine ca ai hotarat sa vii cu copilul la binecuvantare, dar nu uita ca sa fii o binecuvantare, o viata intreaga, pentru copilul tau. Mama si tata trebuie sa traiasca intr-un anumit fel asa incat sa fie o binecuvantare pentru copil. In Evanghelia dupa Marcu, in capitolul 10, se spune ca sunt adusi niste copii la Domnul Isus ca sa ii binecuvanteze. Ucenicii, spune Scriptura, ii cearta: suntem la studiu biblic, avem lucruri importante si voi ati venit cu copii si ne deranjati. Dar invat de la Domnul Isus Hristos urmatoarele: „Cand a vazut Isus acest lucru, S-a maniat şi le-a zis: Lasaţi copilaşii sa vina la Mine şi nu-i opriţi; caci Imparaţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevarat va spun ca oricine nu va primi Imparaţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra in ea! Apoi i-a luat in braţe şi i-a binecuvantat, punandu-Şi mainile peste ei.” (Marcu 10:14-16). Atrag atentia asupra faptului ca i-a binecuvantat. Ce se intampla? Este ceva deosebit, mistic, atunci cand ii binecuvantezi? Cum as putea sa obtin si eu binecuvantarea asta pentru copiii mei? Ce a facut pana la urma Domnul Isus Hristos?

In primul rand vedem din text ca Isus a fost disponibil pentru acesti copii. Isus era la studiu biblic, facea ceva important. Dar cum sa nu fii disponibil pentru copilul tau? Si tu, ca parinte, ca sa fii o binecuvantare pentru copii trebuie sa fii in primul rand disponibil pentru ei. Este o vreme a intrebarilor, este o vreme in care poti forma in ei tot felul de realitati. Nu neglija oportunitatile acestea. Va veni timpul cand ai sa vrei sa-l inveti si nu ai sa poti, pentru ca nu va avea urechi sa te auda.

In al doilea rand are loc o atingere, o imbratisare, are loc un act tandru de manifestare a dragostei si afectiunii.

In al treilea rand Isus i-a binecuvantat. Textul nu detaliaza cum anume i-a binecuvantat, ce a rostit Isus asupra lor. Insa cuvantul „a binecuvanta” este compus din alte doua cuvinte „a cuvanta” si „bine” ce inseamna „a cuvanta de bine”, a vorbi de bine, a fi apreciativ, a fi unul care incurajeaza. Dumnezeu asteapta de la mine sa fiu disponibil, sa fiu gata sa imbratisez, sa fiu cineva care arata afectiune pentru puiul lui. Cat este de usor de criticat, de certat, de mustruluit. Copiii trebuiesc nu doar corectati ci si apreciati, laudati, motivati si incurajati atunci cand fac binele. In felul acesta eu, parintele copiilor mei, sunt o binecuvantare pentru ei. Sa invatam sa fim parinti privind la Tatal Ceresc care este parinte desavarsit.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet..

Etichete: familie
1186 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.