• Secțiunea „Creștinul și Biserica”

    crestinul si profesia 640CREȘTINUL ȘI BISERICA - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Biserica și societatea - Pavel Riviș-Tipei, pastor, Arad

Scris în . Publicat în Creștinul și BISERICA.

E o bucurie pentru noi pentru că, pentru prima dată în istoria României, avem un președinte evanghelic. Dar aș vrea, dincolo de titulatura de evanghelic, să dovedească că el este un evanghelist prin viața lui, că propovăduiește prin ceea ce face și trăiește.

Fiecare din noi ar trebui să avem o viață evanghelică. Noi toți suntem chemați să fim purtători ai veștii bune a lui Isus Hristos. Așa de mult mă bucur când aud confirmări de trăire în sfințenie și curăție, într-o viață deosebită și luminoasă a tinerilor, a membrilor bisericii. Și sunt îndurerat atunci când aud că se spune ceva neplăcut despre cei ce sunt parte din biserică.

Biserica trebuie să se implice în structurile societății, să aibă un cuvânt de spus, iar cuvântul ei să fie întotdeauna respectat. Să fie sare, sarea pământului. Ea e lumina lumii. E cetatea așezată pe un vârf de munte.

Locul Bisericii e în societate, și statul român ar trebui să țină cont de Biserică. Unii spun că sunt prea multe biserici, prea puține spitale sau discoteci, că nu se dă șansa tineretului să se exprime. În toate aceste discuții și zbuciumuri, Biserica e marcată, dar cred că e marcată pozitiv. Citim în Biblie că drumul spre Împărăția lui Dumnezeu duce prin multe necazuri. Îi mulțumim lui Dumnezeu că la necazuri încă nu am ajuns în România, ca în sânul Bisericii siriene sau ucrainiene.

Cred că Biserica trebuie lăsată să fie Biserică. Indiferent cât de mare e furtuna, Biserica trebuie să meargă înainte. Fiecare biserică trebuie să aibă viziunea ei. Și viziunea Bisericii trebuie aplicată în misiunea ei. Domnul Isus a spus să mergem în toată lumea, să vestim Evanghelia la orice făptură. Noi credem că această Mare Trimitere este o sarcină a fiecărui membru al Bisericii. Dar nu există misiune fără viziune. Și ca Biserica să-și poată aplica viziunea, trebuie susținută. Să o susținem, încurajând Biserica, stimulând-o și fiind alături de ea. Să o susținem să-și implementeze învățătura în toate segmentele și structurile sociale.

Biserica nu este doar biserică între cele patru ziduri ai unei clădiri. Biserica este biserică în fiecare zi. Când vorbim de Biserică, trebuie să ne raportăm la Biserica stradală, la Biserica subterană, și acolo avem atâția care au nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să căutăm bolnavii din spitale. Trebuie să coborâm la adâncime, să scoatem briliantele de acolo, pentru că ele se scot de la adâncimi mari, și avem în canalele orașelor atâția cărora le e foame, sunt nespălați și au nevoie de ajutor. Biserica trebuie să-și facă datoria.

Extras dintr-un interviu realizat în dec. 2015 cu Pavel Rivis-Tipei, pe atunci pastor al Bisericii Betania din Arad.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.1 - Biserica si Imparatia lui Dumnezeu (ianuarie-februarie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

6233 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.